Партиите на протеста преследваме целта да имаме мнозинство за съставяне на правителство, да не зависим от други партии. Нищо че има европейско по футбол, българските граждани трябва да осъзнаят, че тази избори са много важни, подчерта съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов по БНТ.

За Демократична България целта е да изпреварим БСП. Но ако нямаме 121 депутати, протестните партии трябва да съставим правителство и да го сложим на масата. Който иска, да го подкрепи. Ако народните представители от ДПС искат, нека го подкрепят. Непоисканата подкрепа понякога е много полезна, обясни Атанасов.

Ген. Атанасов коментира, че служебният министър на МВР Бойко Рашков не отговаря на изискванията на закона за главен прокурор, "затова няма нужда да се обсъжда този въпрос". Той говори много енергично, но би трябвало и да действа енергично. Получаваме сигнали, че схемите за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС вече действат, твърди Атанасов.

По повод записа с Пламен Узунов и Петко Петков ген. Атанасов каза: Това, което видях в мрежата, са записи от камери в заведение, нека тези, които са били там, да обясняват. Нямам представа какво има в тази торбичка и защо са се срещали изобщо тези хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!