5 европейски държави имат по-ниски горива от българите. Това заяви на изънреден брифинг политикът от ГЕРБ и бивш зам.министър на външните работи Георг Георгиев. По думите му това доказва, че Кирил Петков е излъгал, казвайки, че горивата у нас са най-евтините в ЕС. 

Истината лъсна: Германско проучване разби хвалбите на Петков, че горивата у нас са най-евтини ВИДЕО


"Дизеловото гориво се ползва в тежките товари, влакове, тирове и пусове. Транспортирането на стоки се осъществява с дизелото гориво. Затова цените вървят само нагоре. Може да видим и какви са цените в сладкарницата на неговата съпруга, където не е толкова скъпо", обясни той. 

Василев се хвали пред разорените българи: Бензинът ни е най-евтин

"Цените нарастват като великденски козунак, бухват", прекъсна го Борисов. 

"Как няма в НС да се гледат само мерки за батерии, като един от най-големите собственици на компании, свързани с ВЕИ-та е именно г-н Табутов от ПП", заяви Георгиев. 

Борисов постави на тясно Кирил Петков с шокиращ въпрос НА ЖИВО

"Логично е, че преди да излязат в 10-дневна почивка, няма да се занимават с хорски работи - цени, горива и работи", добави той. 

Според Георгиев "лобизъм, батерия и корупция" описват управлението на Кирил Петков. 

Според Борисов народът ще трябва да мисли заради безумното харчене и корупционните договори, които се случват. По думите му за оръжия миналата година по това време са изхарчени малко над 100 млн., а сега са над 300. "Къде са тези оръжия", запита той.

"Не знам какво значи технически средства или защитни средства. И кондомите са защитни средства", коментира още Борисов по темата за въоръжаването на Украйна. 

"Съжалявам, че ползвам такива изрази, но трябва да го кажа така, за да се чуе", добави той.

Борисов запита защо на кабинета му е толкова важно ключовите решения да ги гласува НС: "За да не носят отговорност. Кабинетът може да вземе всички решения - за пътищата и за всичко. Когато става въпрос да сме проруски - Нинова напред, когато трябва да сме проамерикански - ДБ, когато трябва нещо за Северна Македония - ИТН", каза той.

Георг Георгиев също се ядоса, защото от кабинета са му отговорили, че НС може да дефинира, ама може и да не дефинира какво точно значи "техническа защитна помощ за Украйна".

"Вие е**вате ли се?!", запита той

"То е все едно да отидеш да се смееш на гробища", добави Борисов. 

Спомняте ли си докато беше служебен министър на икономиката едно БМВ, което беше на БНБ. Развяваха го като знаме, било разточително, символ на лошия модел. А сега те с какво се возят. Ето ги. Плюеха по БМВ-то, а сега купуват много повече чисто нови", каза Георгиев на изпроводяк. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!