Три-четири дни министърът на външните работи на Украйна се върти като сираче из парламента. Това заяви на извънреден брифинг експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Важно е по време на война да има жилетки, но хора, нека бъдем сериозни Ако имаш бронежилетка без оръжие, е безсмислено. Вие искате да умрем защитени", цитира Кулеба Борисов. 

"Той нарече нашият премиер лицемер", заключи Борисов.

"Депутатите се занимаха днес с всичко друго, но не и с важното и належащо за българите и международната общественост. Нещо повече, той седеше в килера, в коридора, в кулоара. Не приеха искането ни той да говори пред депутатите и да ги убеди дали е прав или не", каза Борисов. 

По думите на Борисов външният министър на Украйна е казал на Петков, че хора в момента умират, докато някой си седи в удобното политическо кресло.

Наричаха Христо Иванов безгръбначен и наведен. Уж въпросът за Украйна е належащ, но те пък си гласуваха 10 дни ваканция. Не включиха нито офшорките, нито тока, нито нищо, а ще си почиват със скъпите бмв-а седма серия. Чисто нови!". каза Борисов.

Той заяви, че все пак нямало да унижава Христо Иванов, а щял да гледа сериозно на нещата. 

"Вие нямате лидер, нямате човек, който да носи отговорност. Петков се гъни зад червени линии, под килима, над килима", заяви Борисов. 

По думите му Христо и Атанасов мигат зад гърба на Кулеба и хвърлят червена боя върху ИТН. 

"Абе, Ице, до преди няколко дни обясняваше, че няма коалиция, а сега коалицията била стабилна. Маджуна си го дадохте", каза Борисов. 

"Аз съм убеден, че оръжие се изнася"

В парламента са двулични. След нападението на Путин над Украйна, единственият начин да бъде спрян е този. Затова стига се въртолиха - 67 на ПП, плюс 65 на ГЕРБ плюс 32 на ДПС, плюс "Да, България". Ние ставаме 160 депутата. Какви червени линии? Кой ще напусне тази сладка коалиция на постове, БМВ-та и облаги? Кой ще напуска? Никой няма да тръгне, никой няма да мръдне. Ние се излагаме, бе! Дойде чужденец и Кирил Петков ходи да се снима с него. Маже, замаже и излиза ваканция за 10 дена", каза Борисов. 

Според него парламентът е принизен до нула. "Не се приемат никакви разумни предложения. За офшорките има продължение", добави лидерът на ГЕРБ.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!