"Депутатът от БСП Георги Свиленски много ясно посочи, че протестът в събота срещу кмета на София Йорданка Фандъкова бе организиран от неговата партия", каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков по БНТ.

Събеседникът на медията коментира демонстрацията в центъра на София, която поиска оставката на градоначалника на столицата. Видя се кой стои зад този протест, каза Биков. В отговор на реплика, че протестът бе предизвикан от дългия ремонт на бул. Дондуков Биков коментира: Всички имат право на протест.

Господин Свиленски не е прав, че всички ние ще платим за некачествения ремонт. Има договори и фирмите имат задължения. Според депутата от партията на Бойко Борисов вероятно има грешки, но ГЕРБ си ги признават.

"Ние не сме като БСП, която твърди, че партията е права дори когато не е", каза още Биков. По отношение на лидерската среща за ревизия на прехода и сделките по приватитацията, предложена от председателя на БСП Корнелия Нинова, Биков посочи, че ГЕРБ са готови да приемат предложения, но трябва да конкретни предложения.