Не мисля, че е сериозно обвинението на премиера, че разравяме паветата по бул. "Дондуков". Свидетели сме на едно неглижиране на проблемите. Това не е адекватно. Не знам кой рови паветата, но има искрено недоволство на хората от ремонта на "Дондуков". Това каза Крум Зарков от БСП в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според него темите, които повдигат се неглижират. „Това не е нормален диалог. Понякога най-вероятно прекаляваме, но не може на всяка критика да се отговаря с обвинение. Това не е добре за управляващите“, предупреди той. „Опозицията няма нужда от епитети, тя е там за да бъде коректив на властта, да се подготвя и да поеме властта“, подчерта представителят на БСП.

„Декларацията на ГЕРБ, прочетена на конгреса не беше изненада за нас. Ние отказахме няколко пъти да участваме в голяма коалиция. Част от тези предложения беше Корнелия Нинова да оглави парламента, а Деница Златева да влезе в кабинета. Това би било вредно. Такива коалиции раждат чудовища. Не съм чул никой от моите колеги да е ходил да се моли за каквото и да е, напротив ние отстояваме твърдо нашите позиции“, категоричен бе Зарков.

Той коментира и прословутата папка за ревизия на прехода. „С или без подписа на който и да е ревизията на прехода няма да доведе до нищо. Ние решихме да говорим по темата в отговор на искането на ГЕРБ. Ще поканим всички политически сили да започнем тази ревизия, но тя трябва да стигне отвъд прехода“, каза още той.