Правителството трябва да поеме отговорност за решението на ЕК да спре финансирането по програма ФАР и да подаде оставка. Това е категоричната позиция на ГЕРБ, изразена от Мирослав Найденов по БНТ тази сутрин. От своя страна Илияна Йотова от БСП заяви, че отговорността трябва да се понесе на ниво национални ръководители по отделните програми.
Всички са виновни, управляващите само където не обвиниха ланския сняг за решението на ЕК, заяви Мирослав Найденов от ГЕРБ. По думите му вицепремиерът Меглена Плугчиева е обвинила ЕК, а премиерът европейските медии. Правителството незабавно трябва да подаде оставка, заяви още Найденов. Той добави, че оставката на отделни министри не е довела и няма да доведе до нищо. Като резултат от спрените пари Мирослав Найденов от ГЕРБ коментира, че няма да има изграждане на магистрали. Ако Станишев вижда и усеща магистралите със сърцето си, ние ще ги видим през крив макарон, категоричен беше той.
От своя страна Илияна Йотова от БСП контрира, че не е време за предизборни изказвания. Според нея трябва да бъдат сменени ръководителите на отделните програми, а не определени министри. Тя заяви още, че решението на ЕК е неприемливо, тъй като страната ни е изпълнила начертания план от Брюксел от преди шест месеца. Йотова коментира още, че в решението има субективна страна, като го свърза с предстоящите избори за еврокомисари и за европарламент. /БЛИЦ