ГЕРБ-София категорично се противопостави на изказването на Мая Манолова, в което тя настоява действащият кмет на София Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск до започването на предизборната кампания.

По-рано днес бившата червена депутатка заяви, че спрямо гражданите и другите кандидати е по-честно столичният градоначалник да излезе в отпуска. "Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение. В ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да постави информационните материали за кампанията си", заяви Манолова.

Манолова посъветва Фандъкова: По-честно е вече да излезе в отпуск 

В позиция, изпратена до медиите, от ГЕРБ-София напомнят на Мая Манолова, че Йорданка Фандъкова е законно избран и действащ кмет на София. Към момента тя продължава да изпълнява задълженията си като кмет на столицата.

"Предизборната кампания съгласно законодателството започва един месец преди датата на местните избори. След като бъде официално регистрирана като кандидат за кмет на София, г-жа Фандъкова ще излезе в отпуск за периода на предизборната кампания.

Трябва ли работата на Столична община да бъде преустановена и да се създават затруднения пред гражданите, за да води безпроблемно един от кандидатите за кмет на София своята кампания?", питат от столичната организация на партията. 

"ГЕРБ-София категорично не приема опитите за провокации от страна на кандидат, който би следвало добре да познава законодателството и принципите за провеждане на предизборна кампания.

Напомняме на г-жа Мая Манолова, че тя е взела лично решение да подаде оставка като омбудсман, за да започне кампанията си по-рано и в разрез със законодателството", посочват в заключение от ГЕРБ-София.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ