Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че безводието е тема, която вълнува голяма част от българските граждани.

Той допълни, че е важно какви мерки трябва да бъдат взети, за да се облекчи проблемът. 

"Ясно е, че не е от сега проблемът, но 50% загуба е абсолютно прахосничество на фона на климатичните проблеми. Министрите формират общата политика, а областните управители пренасят това по места.

Координацията трябва да е бърза от управителите към кметовете, защото хората събират в понятието "държава" всички органи.

Те казват, че държавата не работи и ако има прехвърляне на топката, хората си казват, че не ги интересува", каза още той.

"Най-важното е да се стигне до хората, да се опитваме да решаваме проблемите. Има такива, нерешавани с години. Видяхте кризите с пожарите и градушките, че може да стане бързо. Задължително трябва да се насочим към превенция.

Има и комисия по бедствия и аварии, колкото и да са случайни събитията трябва да им се противопоставим. Нека предприемем стъпки. Няма нужда да са планове за 20 години напред - тези неща стават неочаквано", заключи Главчев.