Първото заседание на парламента премина учудващо спокойно и очаквам така да продължи, каза председателят на Народното събрание (НС) Димитър Главчев по bTV в коментар на откриването на сесията на ръководения от него орган на 1 септември.

Депутатът от ГЕРБ по отношение на критиките от страна на БСП, че парламентът работи бавно посочи: Това са политически прийоми. По-важно е законопроектите да се превръщат в закони. За предложения в събота от БСП алтернативен законопроект за създаване на специализиран орган за борба срещу корупцията председателят на НС заяви:

ГЕРБ няма да направят компромис с това законът да не бъде работещ и той да не бъде в съзвучие с исканията на гражданите. "Ние предлагаме независим орган, който да се избира от НС, а БСП - от президента. При нашия вариант председателят на комисията ще бъде подконторолен на депутатите", каза Главчев.

"Държавният глава няма такива правомощия по Конституция, поясни още той. Защо НС да прехвърля отговорности на президента, които няма?", попита реторично събеседникът на медията и коментира: Това ми прилича на бягане от отговорност.