Депутатите ще проведат парламентарен контрол на служебните министри. Редовно парламентарният контрол се извършва всеки петък, но миналия петък, 5 май, поради удълженото работно време, народните представители го отложиха за тази седмица.

Той ще започне от 9.00 часа със служебния премиер Гълъб Донев. 

На въпроси и питания на депутати ще отговарят и вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Весела Лечева, Росица Велкова, Асен Меджидиев, Крум Зарков, Найден Тодоров, Явор Гечев, Иван Шишков и Росица Карамфилова.

Като първа точка за четвъртък се предвижда да бъде изслушан служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за  съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Вносители са депутати от "Възраждане".

Втора точка в четвъртък е проект на решение за създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Радостин Петев Василев - народен представител от "Продължаваме промяната - Демократична България". Предложението е на председателя на НС Росен Желязков.

За петък, от 9:00 часа, също е предвиден редовен парламентарен контрол.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук