Ново скандално назначение на "Продължаваме промяната" във властта е на път да предизвика грандиозен скандал.

Буквално преди часове транспортният министър Георги Гвоздейков е назначил белгийския гражданин Дирк Йохан Пергот за генерален директор на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Чужденецът заема мястото на досегашния шеф на държавната структура Петър Сеферов, който е освободен.

Освен диригентската палка в "Пристанищна инфраструктура" в България, на белгиеца е поверено и място в Управителния съвет, което автоматично му дава още повече власт.

Проучване на БЛИЦ установи, че допреди да се възкачи на държавната длъжност в България, Пергот е бил служител на частната компания "Солвей Соди". Това от своя страна автоматично поражда обосновани съмнения в конфликт на интереси, за което се очаква да бъде сезирана и съответната институция.

Това не е първото публично съмнение за конфликт на интереси около името на Гвоздейков за краткото му пребиваване в политиката.

Припомняме, че решението му като депута от "Продължаваме промяната" да напусне парламента предизвика тежък скандал. От опозицията го обвиниха, че се подготвя да оглави току-що сформираното държавно дружество "Държавен медицински въздухоплавателен оператор".

Интересно е, че създаването на въпросното дружество беше заложено в програмата на Министерския съвет по времето на бившия премиер Кирил Петков. Идеята бе да осигурява своевременна медицинска помощ по въздуха във всяка точка на страната. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!