Христо Иванов беше най-вредният в миналото Народно събрание. Заради неговите комплекси Конституцията беше направена на саздърма. Това е може би най-некадърният юрист. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН в Народното събрание по повод обсъждането на искането на Христо Иванов да бъде прекратен депутатският му мандат.

В защита на съпартиеца си излезе Манол Пейков: „Вие на Христо Иванов и камъче в обувката не можете да му бъдете, защото няма да ви усети. Толкова сте мъничък“.

„Не мога да разбера с какъв кураж продължавате да излизате тук. Поне в зала не сядайте в скута на Пеевски“, добави той.

По отношение на избора на Рая Назарян за председател на парламента с помощта на гласовете нас ИТН, Пейков заяви: „Ако не успеем да направим правителство, тя е един от хората, които могат да станат служебен премиер. Това го направихте вие“.

„Вашият единствен план е да си напълните джоба с жълти стотинки“, обърна се Пейков към Йорданов.

„Опитайте да се да усмирите нагона си поне. Всички нормални хора виждаме какво правите. Не минавайте тази граница на приличието“, призова Пейков.

„Явно Манол Пейков ще го изграе Искрен Митев на този парламент“, репликира Тошко Йорданов, който излезе на трибуната с тениска на AC/DC. Той нарече Пейков „шут“.

На трибуната излезе и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

 

(Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ)

„Да благодарим на Христо Иванов, че въпреки всички трудности той беше един диалогичен народен представител, с който сме работили. За мен беше чест да бъдат рамо до рамо с него. Ако всеки народен представител направи промяна в България с размера на тази, която Христо Иванов направи, България ще бъде различна държава. Благодаря на Христо Иванов, за самокритиката. Да пожелаем всеки един от нас да има поне такава значима роля за развитието на държавата“, заяви той.

Оставката на Иванов беше гласувана с пълно единодушие - 225 "за" от 225 гласували депутати. Самият Иванов не присъства в пленарната зала.