След като летните воаяжи и круизи свършиха, протестърите решиха, че е време за поредния марш, и изпълзяха на пъпа на София. Този път, за да скачат срещу новия състав на Висшия съдебен съвет и срещу прокуратурата, предава Канал 3.

Само 24 часа дадоха на ВСС борците срещу корупцията от "Правосъдие за всеки", за да креснат с лозунги и свирки срещу новоизбраните магистрати, още преди да са заработили на пълни обороти.

Новият ВСС бил политизиран, провикна се по мегафона бившият син комсомолец от "Правосъдие за всеки" Велислав Величков. Стана ясно и къде ги стяга чепикът - във ВСС имало прекалено много прокурори - бивши и настоящи.

Щели да дебнат да не би новите във ВСС пак да изберат за шеф на ВАС Георги Чолаков. А понеже не подписал указа за назначението му, Румен Радев бе провъзгласен за герой.

Кохортата на Цветан Василев от "Боец" пък се закани с протести да сваля главния прокурор - всяка сутрин от понеделник пред Съдебната палата.

Точно там се събраха, преди да тръгнат на дежурното дефиле по паветата, с дежурните лозунги, обичайните заподозрени, все изпаднали от парламента, все хора, свикнали да се отглеждат на хранилки - прокопиевци и зелени революционери като Тома Белев.

За да не забравят физиономиите им, на светло се показаха потъналите в забвение провалени политици и министри - Христо Иванов, бившият и настоящият шеф на ДСБ Радан Кънев и Атанас Атанасов, барабар с цяла компания бивши депутати от Реформаторския блок, които редовно протестират, откакто изпаднаха зад борда на властта.

Не пропуснаха и този път да се покажат като протестъри Настимир Ананиев, Антони Тренчев и Петър Славов. Сред протестиращите лъсна и скандалният бивш шеф на Софийския районен съд Методи Лалов, над когото висят прокурорски проверки.