bTV за пореден път се срина до нивото на радиоточка на банкера беглец Цветан Василев. След клоунадата от шутове, които бяха изровени от нафталина и набутани в студията на кабеларката през последните дни, днес на зрителите бе натрапен един от най-личните авери на българския Фетуллах Иван Костов - Стоил Яков.
За да придадат автентичност на брътвежите му, от bTV представиха Яков като бивш член на борда на директорите на "Терем", а не като активист на корпоративно-клиентелистката партия ДСБ.

Преди по-малко от година Яков бе председател на предизборния щаб на кликата на Костов и "агнешките главички".

Безспорният факт, обаче бе завоалиран в bTV, а той бе представен като експерт. Именно като такъв от устатата му излязоха поредните отровни спекулации за "Дунарит".

Опиянил се от собствените си глупости, Яков стигна дотам, че да твърди колко недопустима била намесата на държавата и министър Караниколов за стабилизирането на "Дунарит". Не бе попитан за срамната приватизация на Костов, която превърна милиони български граждани в бедняци.

bTV спести на зрителите си грозната истина за един от съратниците на Фетуллах Костов.
 "Яков е дребен бизнесмен от Петрич, занимаващ се с „оранжерии и консултантска дейност, който изведнъж става председател на борда на директорите на "Терем".

Съвсем случайно Стоил Яков е лидер и основател на структурата на ДСБ в Петрич, съответно виден деец на партията. Разследван е за участие в престъпна група за организиране на черно тото през 2011 г. заедно с бившия футболен национал Георги Бачев и други хора на Иван Костов, включително Димитър Стойчев, който е член на ръководството на ДСБ в Благоевград.

Вуйчото на Яков е известният седесар от миналото Иван Будимов, който пък беше шеф на митница Кулата при управлението на ОДС, а хотел „Елит“ на брат му Петър Яков в Банско, е едно от предпочитаните места за отдих на Иван Костов.

След като Стоил Яков е назначен на поста председател на борда на директорите по предложение на Радан Кънев, който изобщо не крие това, целият борд на директорите е сменен: уволнени са 15 души – сред тях са юристите на холдинга и експерти на различни позиции. Тук извиненията на Яков –  не можели да се справят само с един бременен юрист и затова им трябвал точно кумът на Радан Кънев – Васил Танков, добиват извратен привкус. Значи уволняваш си юристите и експертите, а после сключваш договори с външна за фирмата кантора, която да те консултира с едномесечни, автоматично подновяващи се договори за хиляди над средната заплата на юриста на самото дружество", разкри неотдавна Рони Димитрова, която е привърженичка на дясната идея.

Разкритието й не е опровергано и до днес. Вместо това bTV не се посвени да бръкне в политическото сметище, където е ДСБ, да извади Яков и да го тропоса в сутрешния си блок само и само, за да обслужи скандалния тандем Цветан Василев - Емилия Гебрев, които се опитват да сложат ръка на военно-промишления комплекс.
 Гостуването на Яков бе предшествано от скандалното "социологическо проучване" за КТБ на дуета Кънчо-Андрейчо.

Новоизлюпените голфъри пробутват поредната си фалшива мантра вероятно, за да оправдаят златния дъжд, който е изсипал в джобовете им банкера беглец от българското правосъдие.

Докато се глези в шармантното си имение в Сандански, г-н Кънчо сигурно си спомня за визитата си в една близка до кабинета на Василев зала с кръгла маса, от която си е тръгнал с торба, много по-широка от тази на Андрешко. Торбата бе за покупката на една социологическа агенция. Двамата с Адрейчо много добре знаят коя е тя!


Едва ли е угаснал и споменът за богатите постъпления от общата им фирма за стволови клетки с клиента на българската прокуратура.

Скоро спомените могат да се превърнат в кошмари, а топчетата за голф да се забият в алчните гърла на социолозите. И да им приседнат така, както позорните им "изследвания на общественото мнение".

 Сега същите "изследвания на общественото мнение" ще бъдат изтракани и от новото чене на Любица Кулезич по кабеларката BiT.

За всеки случай заможната дама се е заредила с две ченета. Едното показва на зрителите, а другото - цялото в злато с инициали Ц.В. държи в чаша с вода до нощното шкафче на просторното си столично жилище.

Блясъкът на ченето й, обаче отдавна е изчезнал зад фалшивата й усмивка.

Съвсем скоро сръбската другарка ще бъде прибрана в музея за восъчни фигури на мадам Тюсо. Нейният белградски господар със сигурност може да си позволи откриването на такъв музей в сръбската столица преди да влезе в затвора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!