"Всеки може да вземе решения и да сменя гражданските си платформи. Нека да уточня, че "Волт" не е бил част от ИБГНИ, а част от нашата гражданска платформа"

Това заяви в ефира на БНТ и "Още от деня" съпредседателят на ИБГНИ Мая Манолова по повод на отцепването на "Волт" от ИБГНИ и това, че формацията може да бъде използвана от "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев. 

"Не съм наясно какви преговори са водили с Петков и Василев. Те коректно казаха, че няма да участват повече в гражданската ни платформа. Не съм задавала въпроси", каза Манолова. 

"Не е нужно "Волт" или който и да е да ни е мост с Петков и Василев. Ние имаме близко сътрудничество във времето. Кирил Петков беше един от десните хора, които ме подкрепиха на втория тур на кметските избори. Като служебни министри беше естествено нашето партньорство", каза още тя.

Манолова заяви, че още преди изборите през юли, е призовавала за обединение с ИТН и ДБ. "Хората сега очакват повече яснота и предвидимост. Едно предварително сключено споразумение за съвместни действия в 47-ия парламент, би дало надежда на хората, че лошият сън няма да се повтори", каза тя. 

"Ние си говорим с Христо и ген. Атанасов в парламента и с Кирил и Асен. Не сме водили разговори за коалиция. Публично именно заради това призовахме за съвместни действия и за подписване на споразумение преди вота", заяви Манолова. 

По думите й ИБГНИ има много общи каузи и цели с ДБ и "Продължаваме промяната". 

Манолова бе категорична, че за формацията й ГЕРБ и ДПС са неприемлив партньор.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес в "Лице в лице" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че ще преговаря още преди изборите с Кирил Петков и Асен Василев за коалиция

Манолова каза, че ИТН не е затворена работа за нея и в следващия парламент очаква да се включат в промяната. "Ние вече подадохме ръка вече към ДБ и ПП", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!