Не е важно кой колко евродепутати ще изпрати, а те да знаят кой е общият български интерес. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „120 минути“ по bTV.

„Знаете ли колко много ми липсва думичката съгласие. Прекалено много се намразихме в България. Сега предстоят европейски избори. Много жалко би било, ако допуснем някаква партизанщина да ни завладее. Отново някакви дребни, вътрешни проблемчета. Надскачане между партиите“, коментира тя.

„България ще прави четвъртите подред избори за ЕП. Сигурна съм, че има поне 7 точки, в които можем да отидем с еднакви позиции“, посочи вицепрезидентът и обясни, че това може да се постигне независимо от партийните различия. На въпрос каква кампания очаква, Йотова заяви, че не очаква позитивна.

„Очаквам кампания, която ще се води повече на национален терен. Не е важно кой колко евродепутати ще изпрати в крайна сметка. Важното е тези хора да знаят кой е общият български интерес. Искам да кажа добра дума за сегашния състав на българската делегация в ЕП. На няколко пъти ние сме били дори повече на висотата, отколкото е националната ни политика“, допълни още вицепрезидентът.

„Това е моето пожелание и към колегите, които ще бъдат от май месец нататък тази година в европейските институции“, каза още Йотова и уточни, че българският интерес трябва да бъде съхраняван и развиван.