"Много неща чух за себе си. Не искам да съм лидер на БСП, питайте ме лично. Одобрявам Корнелия Нинова, тя се справя страхотно. И да, ще върнем мандата, защото така е редно". Това каза Илияна Йотова пред Антон Хекимян по bTV.
"Всеки опит за съставяне на правителство ще бъде агония. Попитахте ме преди време дали ще има предсрочни избори. Аз казах, че без значение какви са резултатите на изборите, ще има. ГЕРБ се готвеха за тях", допълни още бъдещето вице на страната.  
 
"Няма стабилно мнозинство в парламента. Г-н Борисов направи коалиция на малцинството. Те нямат едни и същи и деи и представи за страната. Това е работа насила. А дали можем да управляваме заедно... Досега не съм видяла правителство съставено от леви и десни. Би било зле за държавата", обясни Йотова.

"Ако Радев трябва да реди кабинет, ще му помогна. Ние сме безспорен екип. Аз се запознах с него когато ни избраха за кандидати. Станахме отбор веднага. Г-жа Нинова достатъчно сериозно аргументира избора си. Първото ми впечатление за него беше, че вдъхва сигурност. В един момент трябва да се доверим на силен човек като генерал Радев, затова спечели той".

"В никакъв случай това не означава поверие и заповед. Неговата програма е и наша програма. От тук нататък работим само за българските граждани и доброто на страната". Така Илияна Йотова обясни предупреждението към Радев, че и най-малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено.