Покрай темата с имотите вместо демокрация се превърнахме в скандалокрация. Въпросът е дали това трябва да е темата през цялото време за обществото? Проблемът е по-скоро институционален, той не трябва да се превръща в някаква кампания. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по повод скандалите с апартаментите на властта.

,,Дотук решенията на премиера Борисов са правилни, защото смъкват напрежението. Въпреки това е грешка да се търси бързо решение. Смятам, че трябва да имаме повече доверие на институциите и да се надяваме, че съдебната власт ще си свърши работата както трябва. Нека всеки мине през проверката, през която трябва да мине. Когато органите искат да си свършат работата, си я вършат'', коментира Веселинов.

,,Въпросът е дали това е форумът, на който може да се реши проблемът с корупцията. Считам, че всеки би следвало да се отзове на поканата на президента. От наша страна ще присъства Волен Сидеров в качеството му на председател на парламентарната група'', обясни той във връзка със свикването на Консултативния съвет по национална сигурност при президента на тема корупция.

,,Доколкото разбрах, "Златен век" се спира не заради закоността или незакоността, а заради процедурни проблеми в самия процес на строителството, в определен смисъл строежът се спира тактически. Като цяло е смущаващо когато скандалите управляват държавата'', каза Веселинов.

,,Българското законодателство продължава да е щадящо към такива "дребни" престъпления. В момента излиза, че едно признание е достатъчно, за да си намалиш с една-трета наказанието. В тази връзка трябват някои фини настройки по законодателството. Не мога да ги виня съдиите, защото на практика законът е спазен и точно заради това той трябва да бъде променен'', коментира депутатът условните присъди на биячите от Войводиново.

По думите му Данаил Кирилов е достатъчно компетентен специалист, за да оглави правосъдното министерство.