Един от отцепилите се депутати от групата на "Има такъв народ" е назовал цената за постъпката си. Това съобщи днес Ива Митева.

„Аз самата съм свидетел как в моя кабинет народен представител от отцепилите е заявявал колко струва. И на това са били свидетели колеги от самата група", посочи тя пред Нова нюз.

"Така че да спрат да говорят небивалици срещу нас, защото ние може да излезем с конкретни факти”, допълни депутатът.

По думите ѝ продължават обажданията на представители от управляващата коалиция в оставка към техни депутати. "През почивните дни усилено са им позвънявали за различни срещи по различни теми", посочи тя и допълни: „Грозно е, непочтено е, както е непочтено и поведението на тези, които се отцепиха от нас, защото това са хора, които нищо лошо не са видели, включително от лидера на тази партия”.

Митева изрази и изумление от това, че днес не е гласувано предложението на ИТН, свързано със Закона за личната помощ и личните асистенти. „То е изключително важно за хората, засяга около 4 хиляди лица. Става дума за неголяма сума –  около 35 милиона - и сме изумени от това, че хора, които застават зад силна социална политика, гласуваха против това наше предложение".