Управленската програма е на финала, работихме до рано тази сутрин. Това каза на влизане в НС председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

"Имаме варианти за законодателна и управленска програма, които отиват до коалиционните партньори и очакваме до обед обратна връзка от тях, за да можем да я финализираме. Взели сме предвид всички приоритети, които имаме в ПП, както и тези, които бяха представени от "БСП за България" и "Демократична България", каза Гюров.

Той уточни, че продължават разговорите в търсене на подкрепа за кабинета.

"Последните часове имах доста индикации от групата на ИТН, че имат желание да се видят с нас. Ако наистина има такова официално желание, ние сме готови да се видим с депутатите и да представим програмата и приоритетите", каза той.

Няма от официална покана към групата, каза още Гюров.

БЛИЦ припомня, че се очаква днес да бъде представена програмата за управление на бъдещо правителство с премиер Асен Василев.

Кирил Петков обяви вчера, че се разговаря с всички освен четирима, вече назовани депутати, от партията на Слави Трифонов.

"Няколко човека трябва да решат към кой им е лоялността - към тяхната партия и лидер, който според мен, не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза", заяви премиерът в оставка Кирил Петков с думи, отправени основно към депутати от "Има такъв народ" и "Възраждане".