"Опозицията се опитва да си измие ръцете и не смее да каже открито, че няма да ни подкрепят за закона за приватизацията. Само хора, които се страхуват, че нещо може да бъде разкрито, реагират по този начин", заяви младежкият лидер на ВМРО Михаил Петров в предаването "Денят на живо". 
"Основната цел е да се намери и разкрие истината. Колко политици има осъдени в България и дали след като няма такива, това означава, че не съществуват и престъпления. Иван Костов иска да защити делото на своя живот. Той не би зачеркнал тази част от живота си, а ще защити този процес. Ние искаме да се разкрият огромните сделки, в които предприятията се продават за стотинки", заяви Петров. 

Той коментира неделното интервю на Иван Костов, в което бившият премиер и приватизатор номер 1 обяви, че не се срамува от направената от него приватизация, приемана днес от обществото като бандитска.

Борислав Цеков от Института за модерна политика оцени желанието на ГЕРБ да направи ревизия на приватизацията, но поиска да бъде направена такава и на концесиите.

Ако трябва да сме обективни, ГЕРБ поставят въпроса за приватизацията за първи път. Тук е въпросът какво полезно може да се направи. Преди още да е ясно, какво ще се предложи, аз си позволих да кажа, че може да се направи една черна книга за приватизацията. И да се види, какво се е случило с всяко предприятие,  за какви пари е продадено. Това е минимумът.
Обществото така ще узнае, кои от тези мастити приватизатори, сега - издатели, как и кога са натрупали своето богатство. (Б.р - визира Иво Прокопиев и Огнян Донев).

Има примери в Европа, където се премахва давността в широк кръг направления. Тук ще има сериозна дискусия, но важното е, че се задава въпросът и се надявам той да не остане нерешен.