Ако преди беше мерен въздуха, не искам да мисля какъв щеше да бъде. Говорите за статистика в минало време. Това заяви от трибуната на парламента премиерът Бойко Борисов.
 

"Поемам ангажимент, по време на мандата на БСП и ДПС всички мерки, които министерството на екологията, тогава е приело или е искало да въведе, да ги направим. Не си спомням по времето на Орешарски кой беше министър на екологията. Да ви успокоя, каквото сте имали като стратегия тези 2 години, ще бъде изпълнено, колкото и да струва", каза той.

"През 2017 бяха приети изменения и допълнения в Закона за движение по пътищата. Липсва координационен механизъм между институциите обаче. Затова се предлага създаването на Държавна агенция за пътна безопасност. Тя ще разработва общите политики за движение по пътищата и ще контролира тяхното изпълнение. Други важни функции са събиране на данни, интеграция на информационните системи, внедряване на интелигентни транспортни системи, научно-изследователска дейност в областта на пътната безопасност, информационни кампании и т.н. Проектът за създаване на тази Агенция е на етап обществено обсъждане, всеки може да дава идеи. Функционирането на новата агенция не отменя отговорностите на съществуващите вече институции", заяви Борисов.