Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, съобщиха от Министерския съвет.

Главчев с нова порция рокади в МС, върна Йоловски в кабинета

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.  

Георги Тахов

Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка”.

Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол” от ВФСИ „Д. А. Ценов”, Свищов, „Право” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред” от Академията на МВР.

Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Тахов притежава управленски опит в Националната агенция за приходите.

Извънредно решение по тъмна доба на Главчев, взе главата на министър!

Припомняме, че както БЛИЦ писа вчера Главчев предложи Даниел Митов на мястото на Стефан Димитров за министър на външните работи.

Шах и мат: Радев наиграва Главчев с този ход, спънката е само в...

Президентът Румен Радев още не се е произнесъл дали ще одобри и първата промяна. За смени в състава на служебното правителство държавният глава трябва да издаде указ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук