Върховният изборен съвет (ВИС) на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул, на които претърпя поражение кандидатът на управляващата партия и бивш премиер Бинали Йълдъръм. Това съобщава агенция Anadolu.

Днес Върховният изборен съвет разгледа предоставените от управляващата Партия на справедливостта и развитието документи, в които бяха представени данни за значителни нарушения в хода на изборите в най-големия турски град. Седем от 11 членове на Върховния изборен съвет гласуваха за отмяна на резултатите от изборите и за провеждане на второ гласуване. Четирима членове на ВИС гласуваха против решението за отмяна на резултатите от изборите.

Ердоган поиска нови... 

По данни на телевизия NTV, новите избори в Истанбул ще бъдат произведени на 23 юни.

Според резултатите от изборите на 31 март, опозиционният кандидат Екрем Имамоглу спечели 4,171 милиона гласа, уточнява Фокус. Управляващата Партия на справедливостта и развитието загуби за първи път от 2002 година местни избори в Истанбул, кмет на който беше настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган от 1994 до 1998 година, допълва агенцията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!