Новината за оставката на здравния министър проф. Николай Петров попари лекарското съсловие. Генералът подаде оставка след поръчков репортаж до сриналата се до нивото на треторазрядна кабеларка bTV.
БЛИЦ потърси за коментар ген. Петров по повод решението му да се оттегли от правителството на Бойко Борисов.

"Връщам се на работа във Военно-медицинска академия. Там е моят живот. Явно допуснах грешка като станах министър, това не е моето призвание", заяви пред БЛИЦ генерал Петров. Припомняме, че от 2004 г. той е началник "Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение" при "ВМА София" и е републикански консултант по анестезиология, реанимация и интензивно лечение.
 

Генерал Петров е спасил стотици човешки животи, а една "телевизия" се опита да го дискредитира. Неуспешно, защото пациентите, техните близки и роднини знаят какъв Човек е генерал Петров. Той се доказа и като успешен мениджър по времето, в което управляваше ВМА като стопи дълговете й с над 20 млн. лева за малко повече от година.

Попитахме генерал Петров как е протекъл разговорът му с министър-председателя Борисов.

"Разговарях с премиера. Помолих го да се оттегля от правителството, защото така ще е по-добре за самото правителство. Той се съобрази с решението ми и го прие. Каза ми, че винаги ме е подкрепял", заяви Петров пред БЛИЦ.

На въпрос на медията ни дали е обиден от "репортажа" на bTV, Петров бе категоричен:

"Няма смисъл човек да е обиден. Виждате в каква среда живеем. Трябва да свикваме".

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ