Фактът, че ген. Николай Петров подаде оставка толкова бързо, вчера бе излъчен репортажът, днес той я подава, показва, че самият той има чувство за дълг и за чест. Той е взел моралното си решение, други може би щяха да влязат в режим на оправдание. Човекът има достойнство и чест. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.
На въпрос възможно ли е бившият вече здравен министър да се върне начело на ВМА, Каракачанов заяви, че директор на болницата може да бъде само действащ военен лекар. „В момента, който е напуснал армията, за да стане министър. Няма как да се върне обратно начело на ВМА”, обясни той пред bTV.

„За да няма спекулации утре, миналата седмица съм разпоредил да се направи конкурс за нов директор на ВМА”, каза още Каракачанов.   

Той коментира и напрежението, което се създаде в авиобаза „Граф Игнатиево”. Каракачанов подчерта, че не е имало отказ пилотите да летят. „Не са отказали да носят бойно дежурство. Днес те летяха.
По всички правила те имат право да откажат учебните полети. Причината е ясна: в авиацията има криза, младите пилоти не летят достатъчно, за да натрупат опит. Не летят, защото никога не е имало достатъчно самолети, на които да летят. За тези самолети, които имат възможност да летят, 4 от самолетите са с много малък ресурс на двигателите”, посочи военният министър. 

„Не приемам тезата, че това е бунт”, подчерта Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!