Държавата не е в криза и няма стотици изгубени милиони и милиарди, заяви министърът на външните работи Ивайло Калфин по време на дебатите за вота на недоверие на Правителството.
Няма криза в управлението, има нормален, редовен, откровен диалог с нашите партньори от ЕС. Да, има забавяне, това е факт, който отчитаме и взимаме предвид. Няма обаче загубени милиони и милиарди. Няма откраднати европейски средства, няма такова нещо досега доказано. Да, има много разследвания за средства, отпускани от много правителства, ОЛАФ също прави разследвания, но няма доказана злоупотреба с нито едно евро, заяви Калфин и допълни, че ако при тези разследвания бъдат събрани доказателства, ще има санкции, но на този етап такова нещо няма.
Вицепремиерът обвини депутатите в Европейския парламент, които са представители на опозицията, че представят България по негативен начин. Такива петна остават с години, въпреки че властта в страната се сменя периодично, защото сме демократична държава, каза още Калфин. /БЛИЦ