Днес е последният ден на 48-ото Народно събрание. Няма как да сме равнодушни към поредния неуспех да се реши политическата криза в страната. За година и половина бяха произведени четири избора за НС, три от които бяха предсрочни.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„В този исторически момент получаваме най-мъдрите уроци. Важно е да извлечем правилните поуки и да направим правилния избор по пътя напред. В началото на този парламент всички парламентарни групи обещахме да сме отговорни и да положим усилия за съставяне на правителство.

Днес всеки отговорен народен представител трябва честно да отговори пред себе си дали бяха положени всички усилия за решаване на политическата криза и дали НС работи с дневния ред на обществото и хората. Добре е всеки да си даде сметка, че хората не искаха избори, а да се решат проблемите им, това беше първостепенната задача на 48-ото НС“, декларира Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи, че една от причините да не се излъчи редовен кабинет е била липсата на диалог между депутатите, които решиха да изгорят мостовете помежду си.

Не постигнахме успех и не излъчихме редовен кабинет. Не се справихме с политическата криза, доходите се стопяват, цените растат, но се надяваме, че отиваме на избори с научени уроци. Защото политиката е преди всичко отговорност, добави той.

Мустафа Карадайъ апелира българските граждани да вземат активно участие във вота на 2 април, подчертавайки, че всеки един глас е от значение, както и че "няма силна държава без отговорни и активни свободни граждани".

По адрес на политиците Карадайъ ги призова да бъдат по-отговорни и да комуникират, а не да горят мостовете помежду си себе си.

Разумът ще надделее и всички – и политици, и избиратели, ще подходим отговорно и с чувство на дълг в името на нов, по-добър етап от развитието на България, завърши Карадайъ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук