Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че казаното от Делян Пеевски пред медиите във връзка с документите от "Пандора Пейпърс" е достатъчно ясно. Това коментира Карадайъ, след като участва в конференция на тема: "Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и очаквания", пише Novini.bg.

"Какво има в "Пандора Пейпърс"? Това, което чух, което представи г-н Пеевски пред медиите е достатъчно ясно", посочи председателят на Движението в отговор на въпрос ще ревизира ли ДПС отношението си към Делян Пеевски предвид разкритията в "Пандора Пейпърс".

Преди дни в своя позиция до медиите Пеевски посочи, че трите фирми, посочени в досиетата "Пандора", били дъщерни дружества на негова компания, която той е декларирал.

Във връзка с думите на Пеевски, бивш депутат от ДПС, председателят на Движението попита: "Декларирана фирма, която е собственост на други фирми, как да не е декларирана? Как една фирма хем е декларирана, хем не е?".

"Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица. И аз попълвам декларации, погледнете съдържанието на декларациите, сега извинявайте, ако нещо не ви е ясно, ще ви помоля още веднъж да го прочетете", коментира председателят на ДПС.