Агонията свърши, сега сме поставени пред нова разрушителна атака. Един премиер, обвинява вицепремиера си в измама. Ако имаше нещо вярно, трябваше да ги даде на прокурор. Това заяви Гроздан Караджов в ефира на БНТ.

На лъжите единствения начин да се отговори е с документи. За мен е важно хората да знаят, че нищо нередно не е правено в МРРБ. Нищо не е вярно за тези сакове с пари. Това е работа на прокуратурата да разследват“, посочи той и допълни как се е случил разрива.

Бяхме много добри до 2 часа преди да изтеглим коалиционните си партньори. След 2 часа станахме мутри, мафията. Премиерът замерва вицепремиера си с лъжи, вицепремиерът го оборва. Казах му: Не трябваше да ме дърпат така остро“, посочи още Караджов.

Той разкри, че неговата позиция по определени въпроси се разграничава с тази на ИТН.

„От край време се знае, че съм против диктатурата на Путин, че съм настроен про ЕС и про НАТО. Включително за темата за Северна Македония,. За пръв път ще си позволя в лично качество да се разгранича от официалната позиция на ИТН. Един от аргументите на Слави бе, че политиката, която се води, ще ни доведе до там да се доведе до вдигане на ветото. За мен е правилното решение. Ние сме пълноправен член на ЕС. Но 70% от българите не одобряват това, затова беше червена линия на ИТН. Аз не съм партиен член, аз съм избран като технократ.

Караджов отбеляза, че Тошко Йорданов му е предложил място като министър по време на вторите избори през юли 2021 г. И добави, че за е разбрал от медиите, че ще заеме поста на министър на регионалното развитие в кабинета "Петков". 

"Има такъв народ" беше приеман като второкачествена партия. Опитите постоянно да се диктива доведоха до крах. Той дойде през месец март, когато лидерите спряха да си говорят, каза още той. 

Кирил Петков е честен човек, но имам претенцията че и аз съм честен човек и казвам истината. Има панически страх от това да дойде служебно правителство.

Ето аз казвам, нека дойде и да направи ревизия в МРРБ, да не остане необърнат лист, но после да направи ревизия в останалите. След това да обърне внимание на всички останали министерства, посочи Караджов. 

Не се виждам в политиката. В сегашната ситуация никой не може да каже къде се виждат. След всички тези обиди, нападки, корупция, които не съществуват и пътят, по който поема "Продължаваме промяната" това не води към нищо друго освен към предсрочни избори, заяви Караджов.