Надявам се, че разпитът на Христо Ковачки няма нищо общо с политиката. Това заяви за Агенция БЛИЦ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, чиято политическа сила създаде "НАПРЕД" заедно с ЛИДЕР и ЗНС.
На въпрос не се ли притеснява, че срещу г-н Ковачки е повдигнато обвинение за особено тежки данъчни престъпления и той е освободен срещу рекордната гаранция от 300 000 лева, Каракачанов заяви: "Вие какво смятате, че има произнесено решение?! Срещу всеки български гражданин може да бъдат предявени обвинения, но в нормалния свят има презумпция, че всеки е невинен до доказване на противното". Според Каракачанов бизнеса на Ковачки е ясен - той осигурява работа на 32 000 души, а не се занимава с проститутки, трафик на коли и наркотици. Къде са проверките срещу тези, които се занимават с организираната престъпност. Един човек, който дава хляб на 32 000 души, бизнесът му е ясен с ведомости и документи. Става въпрос за огромен обороти от един милиард годишно, каза Каракачанов.
БЛИЦ припомня, че бизнесменът Христо Ковачки бе задържан за кратко днес. Той бе разпитан в ГДБОП и му бяха предявени обвинения за данъчни престъпления в особено големи размери, като му бе наложена и рекордна гаранция от 300 000 лева. Във фирмите му днес са правени обиски, които продължават все още. /БЛИЦ