Всяка една ескалация на конфликт е опасна. Ние сме намираме на кръстопътя на 2 конфликта. Както и да го тълкуваме, ескалацията, която се случи преди около седмица, е един проблем, който не може да бъде заобикалян. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод напрежението между Русия и Украйна в Черно море.

Според него няма нужда НАТО да се намесва в ситуацията. „Страните от НАТО не са единни в позицията каква трябва да е реакцията и кой е виновен. Факт е, че Русия е демонстрирала сила срещу Украйна и това води до напрежение. Този конфликт не може да бъде решен с външна военна намеса. Затягането на санкции също не е решение. Усилията на международната общност трябва да бъдат насочени към действия, които провокират и насърчават диалога”, заяви той пред bTV.

„Видно е, че между Русия и Украйна не може да се води равнопоставен диалог, но използването на сила ще доведе само до ескалация”, каза още той.

По повод неразбирателствата при Патриотите Каракачанов заяви, че повече по този начин не може да се работи. „Или работим като екип, или няма смисъл да си играем игрички.  Хората не са ни избрали и пратили в парламента, за да се занимават с нашите глупости. Ако имаме проблеми, да ги решаваме с нормален диалог. Ако проблемите са нерешими, всеки да се оправя сам. Но аз не мисля, че проблемите са нерешими”, заяви Каракачанов.

Той добави, че преди 10-ина дни е имал среща с лидерите на другите две партии в коалицията. „Когато се събираме, всичко е културно и цивилизовано. След това започват телевизионните екшъни”, подчерта той.