ВМРО ще бъде в следващия парламента. Това категорично мнение изрази пред БНТ лидерът на партията, вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов.

По думите му, въпросът не е това, а какво се прави в следващия парламент. „Ние можем да кажем какво направихме в този мандат”, посочи той.

„В една кампания винаги вдигаме нашите резултати. Не сме събирали структурите си на кило. Още от 2019 г. се явявахме поотделно – и на изборите за евродепутати, и на изборите за кметовете. Резултатите, които постигнахме, ни дадоха самочувствие и убеденост, че можем да се справим сами. Над 80% от Националния ни съвет бе на същото мнение.

Сега тръгваме по своя път. Надявам се, че пак ще се срещнем”, коментира решението партията сама да се яви на предстоящите през април парламентарни избори.

Каракачанов добави, че веднага след заседанието е уведомил лидера на НФСБ Валери Симеонов за решението. „Ние с Марешки разговори не сме водили и няма да водим”, подчерта той.

Лидерът на ВМРО заяви, че грешката на коалицията „Обединени патриоти” била като конструкция. „Грешката беше, че включихме партия „Атака” и по-точно нейния лидер, който, влизайки в парламента, спря да се интересува от политика”, посочи Каракачанов.

Обещавам да работим така, както работихме досега, в полза на укрепване на българщината, българската държава да стане силна.