„Истината е, че както американският генерал Матис каза това е еднократен удар. Предупредителен за сирийското правителство. Данните оказват, че са изстреляни около 120 ракети по 3-4 обекти в Сирия. Говори се за 11-13 свалени ракети“. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия по подов въздушните удари в Сирия, които приковаха вниманието на целия свят.

„Процентът на свалените ракети е малък. Това показва, че само сирийските сили са се противопоставили на случващото се, а не и руските. Затова е много вероятно да има комуникация между САЩ и Русия. Това го доказва и умерената руска позиция към този момент“, категоричен е той.

„Не се налага въоръжените сили на България да се въвеждат в някаква бойна готовност. Военна заплаха за страната ни не съществува“, увери военният министър.
 
„Дори ЕС няма единна позиция по случващото се. Каква позиция да заеме тогава България? Какво се очаква от нас? Ние да се правим на фактора, който едва ли не трябва да призовава и да води“, отговори Каракачанов на въпрос каква е позицията, която страната ни заема за случващото се в Сирия.
 
Все пак той поясни, че: „Трябва да имаме ясна позиция, че подобни проблеми не могат да бъдат решени с военни средства, ако големите политически сили не намерят общ език“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!