През изтеклите четири години станахме свидетели на обединение - по време на 140-ата годишнина от създаването на Тръновската Конституция.

Имаше обаче и демонстративно опразване на депутатски банки, видеовръзка от болничните легла и отказ на други депутати да си сложат маски. Случи се да видим и бесилка срещу сградата на парламента.

Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание към политическите опоненти, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията. Така председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева обобщи работата на депутатите, чийто мандат изтича. 

Тя обърна внимание, че предстои предизборна кампания, която ще се проведе в епидемичната обстановка и затова няма да е като никоя друга.
"Някои политици отсега започнаха атака срещу честността на предстоящия вот.

Още през октомври изпратих покана до европейските институции да изпратят наблюдатели на вота. Призовавам всички да избягват внушенията, че ще има манипулация на изборите", заяви Караянчева.

Днес се открива новата парламентарна сесия, която ще е и последна за сегашния парламент. Началото на пленарното заседание бе дадено с химна на Република България и химна на Европа. Последваха изявления и от председателите на всички парламентарни сесии. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!