Довечера ще научите всичко. За 20 мин. не може да се водят политики. Тези срещи са, за да се представи кабинет. Това заяви за bTV експертът от ИТН Любомир Каримански.

"Аз съм човек на финансите, придържащ се към фактите. Уважавам законовия срок и смятам, че, за да има установени правила, които да се спазват от парламентарна група, трябва да изчакаме законовия срок. Представянето продължава. Тези срещи не са за водене на политики, за по-скоро да се представи кабинет. Ние водихме срещи за политики, които са над 3,5 ч. за всяка една от отделните програми", каза той.

На въпрос дали е в списъка, Каримански отговори: "Предпочитам да чуете довечера дали съм в списъка". 

Запитан пък дали министърът на правосъдието е Момчил Иванов, експертът от ИТН отвърна: "Не мога да кажа, аз съм тук при вас. Не знам какво става. Предпочитам да работя по финансовите теми". 

"Аз имах въпроси към Кирил Петков. Защо се приемат като атака. Нека мерим с еднакъв аршин всички. Като човек, свикнал на финансова дисциплина, смятам, че е важно да има стандарти, прилагащи се към всички еднакво - стандартът да се задават въпроси и да се викат министри в НС за определен тип питания. Прозрачността и минимализирането на корупцията трябва да станат ясни и видни", добави той.

"Бил съм на протестите над 120 дни. Предполагам и министър Петков е бил", каза още Каримански.

По думите му трябва да се "отвори кутията на Пандора" и поясни: "Вие да сте чули една критика за Фонда на фондовете?! Да има едно нещо разкрито?! Смятам, че така направените програми в него са неефективни, а не го смятам само аз. Целта на ГЕРБ бе да има финансови посредници, които вместо банките да прибират доста високи комисионни".

"Притеснително е това, че мъжът на зам.-министърката на финансите Лорер е партньор на министерството на икономиката по Джеръми, например. Може и да не е конфликт на интереси, но нека излязат и кажат", добави той.