Пресилено е да се поставя категорична червена линия, че няма да се водят разговори с "Има такъв народ". Това коментира Любомир Каримански по повод заричането на Асен Василев, че няма да води разговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент със Слави Трифонов и ИТН.

Не трябва да се влиза в крайности. Нека извлечем поуките от сегашната ситуация, да преспим и тогава да решим, призова още Каримански. Той е убеден, че е добре да се отправи покана, а след това групата на ИТН да вземе решение каква ще позицията й към новия кабинет.

Асен Василев: Нямам намерение да говоря със Слави, ще търсим...

"В рамките на този парламент е добре да направим всичко възможно да има втори кабинет. Ако има покана, парламентарната група ще се събере и ще реши как да действа. Важно е каква конструкция ще бъде избрана", посочи той.

По неговите думи Кирил Петков не би бил подходящ за министър на финансите. "Ако не познаваме финансовата структура на страната, няма да се получат нещата - дори и да сме завършили маркетинг в Харвард", каза Каримански.

Каримански засегна темата за оръжията за Украйна и разкри какво се е говорило между партньорите на един от Коалиционните съвети.

"Беше много странно как всички казваха: "Да, може би, ние ще намерим начин как да решим проблема за износа на оръжията, но е важно в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората", каза той.

На въпрос дали това означава, че има износ на оръжие към Украйна, поясни: "Аз само дотук мога да коментирам. Не бих искал да коментирам друго", подчерта депутатът от ИТН.