Не вярвам на никого в тази история. Познавам добре Татяна Дончева и я познавам отдавна. Това каза за Нова тв заместник-председателят на парламентарната група на ИБГНИ адвокат Николай Хаджигенов по темата за корупционната афера "500К".

Запитан проверил ли е какво точно е станало в офиса на Радостин Василев при появата на Дончева, той отговори: "Защо да си причиня такова нещо?! Наясно съм какво е станало, но това е частен и безобразен разговор между двама души. Какво трябва аз да проверя там? Самото отиване и водене на такъв тип разговор - какъв е смисълът от него?".

Според разказа на Василев в разговора си с Дончева тя му е разказала "много неприятни неща" за Николай Хаджигенов (също част от "Изправи се.БГ! Ние идваме!") - че е хомосексуален с три деца и действащ агент на ДАНС.

"Това показва защо този парламент трябва да приключи колкото се може по-скоро. Като никога съм съгласен с "Има такъв народ" и Слави Трифонов, че трябва да има избори, за да може част от тази шлака да отиде там, където ѝ е мястото, а именно в канала".
 
Това заяви Николай Хаджигенов, помолен да коментира сюжета с Радостин Василев от "Има такъв народ", от когото се твърди, че Татяна Дончева (от "Изправи се.БГ! Ние идваме!") е поискала да разцепи парламентарната група на партията на Слави Трифонов. Хаджигенов не каза кого визира като "шлака", но от думите му се разбра, че Дончева не е най-цененият от него политик, пише epicenter.bg. .

"Ние не сме си близки с Татяна Дончева, нито в политически, нито в никой друг смисъл. Така че не разговаряме често и не ми е споделяла нищо", заяви Хаджигенов в отговор на въпрос дали е бил наясно с провелия се разговор между Дончева и Василев, за което пръв заговори Тошко Йорданов в края на миналата седмица.

"Там има ли идея за правене на политика? В моите разбирания политика е: "Нека направим нещо заедно, което да е добро за хората". А пък идеята: "Дай да вземем нещо от тази група и да си го сложим в джоба" не е политика", каза още Хаджигенов.

"Не съм привъженик на 16-ти поред избори, но, гледайки шлаката, която плува отгоре, може би трябва да минем през това. Шлаката е това, което правят те. Политиката не беше ли нещо смислено за хората", добави той.

Той уточни, че Татяна Дончева е просто един от мандатоносителите и добави: "Умишлено събрахме сравнително малки и сравнително равни, за да няма превес. Да може гражданите да имат превес".