Слави Трифонов събори всички мостове, които всички ние построихме. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ИБГНИ адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ за третия мандат за съставяне на правителство.

Припомняме, президентът Румен Радев даде третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Социалистите от своя страна декларираха, че ще го задържат до средата на септември, за да може да се приеме актуализацията на бюджета. 

По думите му прищявката на Слави Трифонов за нови предсрочни избори ще струва 65 млн. лв. Защо нямаше правителство, при положение, че всички предпоставки бяха налице, запита Хаджигенов и добави, че медиите трябва да питат именно шоумена защо отново няма кабинет. Според него разговорите за правителство все пак трябва да се проведат, което ще доведе до радост сред Иван Гешев и Бойко Борисов. 

Хаджигенов не споделя оптимизма на БСП, че актуализацията на бюджета би могла да приключи за няколко дни. Във всяка една парламентарна група има предложения, ще се работи максимално стегнато и максимално добре, което ще помогне на нас за съдебната реформа, надява се адвокатът. 

"Ние няма да се смирим, ние сме в политиката, за да не се смиряваме", категоричен бе Хаджигенов, който даде да се разбере, че няма да угоди на прищявките на Трифонов, ако ще да има и 16 поред избори.

Ако се сглобява истински кабинет на малцинството, трябва да участват всички. Какво да предложим на Трифонов? Няма какво да му предложим, каза Хаджигенов. 

В ИТН има достатъчно много адекватни хора, с чудесна експертиза и образование, но не попаднаха в експертите за кабинет, което е тъжно, посочи той. Хаджигенов не предлага на никого нищо, но има подходящи хора за премиер, като даде пример със служебния икономически министър Кирил Петков. 

"Слави Трифонов не разбра какво трябва да направи, като така и не разбра, че никой от нас не е в политиката, за да изпълнява неговите желания и прищявки", отсече Николай Хаджигенов. Според него частично вече хората са излъгани. По време на протеста събрахме всички хора и заедно на площада искахме промяната, каза той.  Той смята, че Слави Трифонов иска управлението като баница. 

Хаджигенов не е изненадан от социологическите проучвания, че ГЕРБ отново са първа политическа сила при нови предсрочни избори, но вярва, че ИБГНИ категорично ще бъдат отново в следващия парламент. Той е на мнение, че дори, ако "Възраждане" влязат в парламента няма да е по-лесно да се състави правителство. 

Хаджигенов знае за разговорите на Манолова със Слави Трифонов, но шоуменът се опитвал да се справи с липсата на каквото и да било "с това е кабинетът, гласувайте за него". На официалните преговори от ИТН пуснали клипче и от ИБГНИ гледали проектосъстава на Министерски съвет.