Срещите на лидерите на партиите от протеста - съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и на "Изправи се.БГ!Ние идваме!" Мая Манолова с лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов са се състояли в офиса му, защото той не ходел никъде другаде и не искал да са на друго място. Това казаха пред журналисти Манолова и Николай Хаджигенов от ИБГНИ, пише "Монитор". 

"Г-н Трифонов ми се обади и ме помоли да отида в неговия офис. Той избягва появата на публични места, има совите аргументи, съобразих се с тях.

Срещата беше на 7 август, дни преди да се гласува кабинета на ИТН. Неговото настояване беше да подкрепим предложението. Обясних как може да стане третия мандат - само и единствено, ако отново седнем на масата и ние, те и ДБ, определим приоритетите и им сложим ясни срокове, след което да подпишем споразумение. Това е.

Ние не сме искали в нито един от разговорите постове, позиции и да парцелираме властта. Срещата с г-н Трифонов бе една, по негова покана. Защо той прецени, че трябва да спекулира с тази среща, е негова отговорност", добави Манолова.

"Той нямаше какво друго да ни каже. Той каза, че не приема ултимативно, защото това било любов. Аз не виждам любов при него, защото той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи", пък каза Хаджигенов.

"Ясно е, че политиците трябва да си говорят. В основата на нито една от тези срещи не е стоял човек от ИБГНИ", коментира още Манолова. Тя припомни, че зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов също сам ги поканил за срещи в парламента.

"Спекулацията по отношение на репликата спрямо г-н Христо Иванов, беше отново в резултат на моето настояване. Винаги съм говорила едно и също, че е възможно правителство само, ако трите партии се разберем и седнем около една маса.

Тъй като твърдението на Тошко Йорданов беше, че е абсурдно да се седне на една маса с Христо Иванов, защото той иска да кадрува регулаторите, след като няколко пъти обясних, че когато те се избират в парламента, е право на всяка парламентарна група да предложи членове в тях и на ВСС.

Затова въпросната реплика беше - обещайте му и ще го излъжете, защото това не зависи от вас, той има право на хора в регулаторите", обясни Манолова.

"И понеже Борисов също се упражнява върху тези срещи - той твърдеше, че първият му кабинет е между ГЕРБ и патриотите, правителство на малцинството, след това в разгара на протестите освободи министри на ДПС.

Публично известно е, че там имаше министри на ДПС. Как се оказаха там? В резултат на какви разговори. Човекът, който ни спести и къщата в Барселона, и Мата Хари, би следвало да е малко по-обран в изказванията си", каза още тя.