Ние ще продължим да настояваме и ще искаме от българската прокуратура информация кои са тези лица, срещу които има образувани досъдебни производства за изтичане класифицирана информация. Защото това е едно от предателствата.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид в отношение на групата към изслушването на ръководителите на спецслужбите в България.

Повод за дебата в парламента бе скандала около изтеклия запис от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Изслушването бе по искане на "Възраждане", а поводът - изтеклия запис от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

В него Василев заявява "службите са наши" и уверява съпартийците си, че когато дойде кабинета на ПП-ДБ премиерът ще внесе предложения за смята на ръководителите на ДАНС, ДАТО, ДАР, НСО с "наши хора, съгласувани с посолствата". 

Уважаеми ръководители на българските служби за сигурност, благодарим за отговорите, които днес ни предоставихте.

Отчасти сме доволни, отчасти не, защото всички очакваха днес тук да чуят имена, започна отношението си Хамид Хамид. И допълни: "Разбира се, когато има досъдебно производство, тогава има следствена тайна и законът не ви позволява да казвате имена.". 

За едното лице днес вече чухме от народни представители, че това се предполага, че е лицето Весела Чернева. Ще продължим да търсим информация за другите лица, увери Хамид. 

Колкото до трите национални предателства днес в края на вашето изявление чухме за едно друго национално предателство.

От тази трибуна се чу, че български министър в редовен кабинет в периода, в който вие сте бил председател на ДАНС, е работил против българските интереси, посочи още Хамид Хамид. 

Нещо повече, казахте, че ръководителят на този министър е знаел за това. И сега гадаем кой е този министър, допълни той. 

Вие не казахте имена, но през този период е имало само един редовен кабинет и ние знаем името на този ръководител, и той се казва Кирил Петков, обобщи народният председател от ДПС.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук