Интересно протече разговорът между политика Александър Йорданов и водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян. Варненецът попадна в общата европейска листа на ГЕРБ и СДС.
 
"Аз не съм имал възможност да разговарям с Борисов може би от 7-8 години. През това време какви ли не хора са се изредили при него. За какво ли не. Някои дори ставаха министри, а след това го критикуваха. Спомням си много добре, че когато загубихме изборите преди две години и когато тази наша десница беше разделена на три парчета и пропиля гласовете на 300 000 избиратели, Радан Кънев каза нещо важно: нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите. Сега ще обикаляме сградата на парламента отвън, защото нямахме акъл и ако искаме отново да влезем в него няма да стане с улични перформанси", каза Йорданов.

 


Антон Хекимян цитира стари изказвания на Йорданов, които могат да се тълкуват като анти Бойко Борисов. В едно от тях политикът го нарича "премиер мимикрия, който се нагажда според ситуацийката". "Това е извадено от контектста, казано е в края на една конференция, в неформален разговор. Мимикрия - за мен поне, е когато имаме поведение като държава, което аз не оправдавам. Не съм оправдавал поведението на Борисов по отношение на определени действия за опити за намеса на Русия във вътрешните проблеми на страната ни. Смятам, че след като България е член на европейския съюз и на НАТО, трябва да водим политика към тях", каза Йорданов.

Хекимян на няколко пъти се опитваше да му зададе нов въпрос, но Йорданов го режеше с думите "не ме прекъсвайте". "Не ви прекъсвам, но не ми отговаряте на въпроса". "Отговарям ви идеално, само че не слушате", каза той.

"Правителството в момента не е това, което беше с Реформаторите. За да го има това сегашното правителство причината е да се разпадне десницата", каза още политикът.

В студиото бе показан друг стар цитат на Йорданов, според който Борисов трябва да спре да се целува с други европейски лидери. Преди години така правели Тодор Живков и Леонид Брежнев. 

Тук Хекимян попита Йорданов: "А вие колко пъти се целунахте с Борисов, за да влезете в листата на ГЕРБ", на което Йорданов се ядоса: "Вие сериозно ли ме питате това?  Сто пъти сте ме канили в това студио и смятате, че аз съм такъв човек - да се впускам да целувам мъже?"