Ще положим всички усилия да има правителство. Резултатите показаха, че хората искат да има правителство. Време е за отговорност. Да дадем една крачка назад и да постъпим разумно, за да проведем България през кризите. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.  

„Всички партии, които искат да постъпят отговорно трябва да направят жертвоприношение от собствената си отговорност. Ако искаме да има нещо стабилно, което да ни обединява, ще се наложат жертви от всички политически сили“, подчерта той. 

„От ГЕРБ сме готови да направим компромиси. Г-н Борисов няма да се кандидатира за министър-председател. Нашата програма е достатъчно детайлна по секторни политики. Нека да видим какво се припокрива и какво ни обединява.

Нека да видим важните неща, които ни обединяват и да направим общо правителство, което да ни изведе от кризите. Има важни неща, по които да намерим съгласие, за да не оставим България в по-голяма криза. Който реши да саботира преговорите, то той ще е виновен за следващите избори“, предупреди Гаджев.

„Данните на финансовото министерство показват, че бостанът е обран. Бюджет 2023 няма да е розов. Трябва да се види как ще се платят заложените социални програми. Конфронтацията на политиците се предава на обществото“, изтъкна Христо Гаджев.

По думите му войната е тук и трябва да вземем спешни решения. Според Гаджев времето от година и половина е било пропуснато.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук