КЗК излезе с не едно и две становища след нашите сигнали за завишените цени на петрола и на дизела и каза, че не проверява цените. Проверява дали има картел, дали има договорка, коментира Гаджев по въпроса за увеличението в цените на горивата.  Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Защо самото правителство и ПП вече един месец крият какво се случва с цените на горивата. Има си инструменти на държавата, които проверяват има ли спекула или не. Един лев е завишена цената на горивото спрямо това, което трябва да бъде, къде отива този един лев, попита депутатът. 

По темата за преговори за съставяне на ново правителство, той заяви:

Кой иска да се коалира с ПП - единствено БСП и ДБ, нито една от другите парламентарно представени, нито другите политически сили извън парламента искат.

Относно изказванията от управляващите, че биха разговаряли с ГЕРБ ако са без Бойко Борисов, Гаджев заяви:

Борисов си е председател на ГЕРБ, продължава да си води партията.

Отговорно е всички парламентарни групи да си говорят, но ние нямаме какво да говорим с ПП, които показаха, че са неадекватни, допълни депутатът от опозицията.

Според Гаджев, този бюджет е направен на принципа "ден да мине, друг да дойде".

Ние ще го подкрепим, но сме внесли нашите предложения за промени, допълни Гаджев.

Относно президента Румен Радев, той коментира: отношението ни към него сме го изказвали многократно. Това, че тези, които го подкрепяха и агитираха за него по време на кампанията, вече не му симпатизират, си е техен проблем.