Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки, по примера на първите два мандатоносителя, е формулата, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат. Това коментира пред журналисти в Пловдив съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му това е моделът, който "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ са приложили.

"Ако мандатът бъде връчен на "Демократична България", ще последваме примера на "Продължаваме Промяната", които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички, коментира Иванов.

Той бе категоричен, че не може да се правят коалиции, да се избират министри от различни формации и да влизат лидери в кабинета.

"Ние отдавна сме заявили, че бихме пристъпили към подкрепа или реализация на кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние", допълни Иванов.

Според него въпросът е готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки, без коалиции и да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията.

Христо Иванов и зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Кристиан Вигенин са в Пловдив на извънредна сесия на Общинския съвет, чиято тема е Международният панаир в Пловдив.

Липса на кворум не позволи да бъде дадено начало. Целта на заседанието е да се гласува отново решението как да гласува представителят на община Пловдив на предстоящото Общо събрание на акционерите на дружеството "Пълдин Туринвест", насрочено за днес.

Това е втори опит, след като на 3 януари първата извънредна сесия по темата не успя да събере кворум. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук