Ако ние, в името на това да няма спор, допуснем една авторитарна власт, упражнявана чрез задкулисен начин с подставени лица и калинки, да бъде заменена с друга, то значи да предадем народа си. 

Това заяви в ефира на БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Трябва да престанем да говорим за протестни партии, а да говорим за това какво изкара хората на улицата. Те искат отчетна институционална власт. А не култ към един човек и хора, готови да умрат за него и всички да пляскаме, без да питаме", каза Иванов. 

"Искам ясно да кажа - всеки, който иска да получи подкрепата на ДБ, ще трябва да е готов, че от името на нашите избиратели. ние ще питаме кои хора се предлагат и ще изследваме капацитета им да вършат работа. Не съм обиждал никого и не съм изкарвал кулоарни детайли", каза той. 

"Няма как да подкрепим следващо издание на българския сицилиански национализъм. Ние демократична република ли сме или джамахирия", добави Иванов.

Грубо: От ДБ сравниха Слави с мафиот, хората му ще умират за...

"Мога да се обиждам от много неща, не е важно дали Манолова е отрекла нещо, което съм видял, чел и чул. Аз трябва да представлявам хората и това няма да е помътнено от лични емоции. Искам с третия мандат да седнем и да договорим едно споразумение, което да покажем на хората", каза той.

Думите на Иванов идват по повод на разкритията на ИТН, че Манолова е пожелала от тях да излъжат съпредседателя на ДБ, като му дадат разни обещания, които после да не изпълнят.

Той призна, че формацията му ще преговаря за правителство от 6-8 месеца и ще иска да се говори за политики. Според него където има воля, се намира и начин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!