Това правителство е много особен инструмент. Аз винаги, поне от 2013 г. насам съм казвал, че промяната ще дойде със сериозни промени. И то конституционни. През 2014-15 видяхте как свърши това и си подадох оставката. Това заяви Христо Иванов пред bTV.

"Тогава Цацаров запази Петьо Еврото. Ние знаем какво имаме пред себе си и знаем колко е важно да се сложат точните хора на точното място", посочи той. 

"За да има мащабен рестарт на парламентарната публика, ще говорим с всички - в парламента, институционално. С ДПС беше среща на парламентарна група. Не сме се криели, не сме водили разговори по ресторанти и кафета за нищо друго, освен за рестарт на парламентарната република", каза Иванов по повод срещата между ПП-ДБ и ПП. 

"Ние от ДБ сме създадени, за да установим институционалните гаранции за върховенство на правото и смятам, че сме добре подготвени за рискове и неочаквани кампании. Атанас Атанасов се ползва с доверието не просто на двете партии, надявам се и на другите сили. Да го излъчим като гарант, че ще има засилена промяна в Конституцията", обясни той. 

Христо Иванов изтъкна, че Атанасов няма да е гарант само като присъствие, но и че ако конституционната реформа не се случи, ще има подадени оставки. 

"Този кабинет е обвързан с тази реформа. Успяхме да осигурим 160 гласа. Продължаваме усилията и разговорите с другит сили. Въпросът не е само аритметика", каза той. 

Попитан дали ще гласува "за" свалянето на имунитета на Борисов, той заяви: "Не мога да ви отговоря преди да се запознаем с материалите, които ще бъдат внесени. Не съм виждал материалите. Няколко неща трябва да кажа - аз съм настоявал и ще продължа, казусът с къщата в Барселона да бъде изяснен, но като част от обективно разследване. Това, което прави Гешев е отрицание на всякаква обективност. Това не е правосъдие".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук