"Ако е мъж, Борисов да си даде сам имунитета и да не прави заложници Народното събрание и цялата държава на собственото си оцеляване",  това гласи коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова, по повод внасянето на искане за сваляне на имунитета на Борисов от главния прокурор Иван Гешев.

"Или пък коалицията на страха ще изпълни предложението на Христо Иванов да направят комисия, която 6 месеца "да тупа топката", за да спасят Борисов от правосъдие?

Нали сам казва, че е невинен. Нека тази невинност се докаже в един честен и прозрачен процес", допълва Нинова. 

БЛИЦ припомня, че в петък главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук