Два дни, след като от "Има такъв народ" (ИТН) обявиха кандидата си за премиер, преговори между партиите за новата власт - няма. От "Демократична България" обявиха, че не са получили покана от партията на Слави Трифонов.

За това и ще изчакат да видят кога и как ще бъдат обявени имената на кандидатите за министри и тогава ще решат дали ще подкрепят правителството.

На въпрос ще предложат ли пак имената на служебни министри ако седнат да разговарят, Христо Иванов обясни пред Нова ТВ, че вече е минал етапът за такива предложения.

"Спечелил си изборите - честито! Конституцията и политическата логика ти дават на теб мандата - поеми си отговорността. Ако не можеш да конструираш подкрепа, ако не можеш да убедиш останалите политически сили - поеми си отговорността.

Не се опитвах да казваш: "Аз съм много готин. Ние ще си правим каквото искаме". Не работят така нещата", категоричен е Иванов. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Иванов нападна лидера на ИТН Слави Трифонов като го сравни с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!