"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", това каза пред БНР Филип Станев, зам.-председател на "Има такъв народ" (ИТН) и на парламентарната група. 

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. 

"Властта за нас не е самоцел... Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години", каза Филип Станев.

"Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. 

Филип Станев от ИТН обяви кои министри ще влязат в новия кабинет

В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично", заяви зам.-председателят на ИТН.

"Ще има редукция на министерства", категоричен бе той.

"Депутатът от "Има такъв народ" Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер", поясни отново Станев по повод на твърдения на Николай Хаджигенов от "Изправи сеБГ! Ние идваме!", както и на Христо Иванов от ДБ, че кандидатурата на Пламен Николов е била решена в последния момент преди ръководството на партията да отиде при президента в петък за връчването на мандата.

"Г-н Николов който, сега е номиниран за премиер и дано да бъде избран, 12 дена преди да бъде представена публично тази кандидатура, той  беше наясно, че ще се занимава с тази дейност. Прие я с удоволствие и огромна отговорност", обясни Станев и допълни, че подобно говорене обърквало целия процес и разговори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!